Õuna-porgandimuffinid (piimavabad)

Mahlased ja tervisesõbralikud küpsetised, mis sobivad hästi sügishommikuseks ampsuks ja lastele kooli kaasa anda.

Valmistamine

  1. Koori ja riivi porgandid. Vahusta munad suhkruga, lisa hulka õli, õunamahl ja riivitud porgandid. Seejärel lisa ka omavahel segatud kuivained: jahud, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Pane juurde seemned ja kuubikuteks tükeldatud õunad. Sega ühtlaseks tainaks ja jaga vormidesse.
  2. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit (olenevalt vormide suurusest). Proovi küpsust tikuga, tõsta restile jahtuma.

KoostisosadPortsjonid:15 portsjonit

Koostis
2 tk – Porgand
3 tk – Muna
1.50 dl – Pruun suhkur
0.50 dl – Õli
2 tk – Õun
2 dl – Õunamahl
3 dl – Täistera nisujahu
2 tl – Küpsetuspulber
2 tl – Kaneel jahvatatud
3 g – Sool
0.50 dl – Linaseemned