Pannipada sealiha ja ubadega

Kausitäis auravat sealiha-oahautist on ehtne mugavustoit, mis muudab hubaseks ka kõige kõledama ja pimedama sügis- või talveõhtu. Tavapäraste pajaroogadega võrreldes valmib see toit oluliselt kiiremini, kuna liha on ju juba küps.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja küüslauk, tükelda porgandid. Nõruta oad vedelikust ja loputa sõelal külma vee all. Tükelda sealiha. Kuumuta pannil 3 sl õli. Tõsta sibula-, küüslauguja porganditükid pannile. Prae madalal kuumusel, kuni sibul on läbipaistev ja kuumus kõigist juurviljadest läbi käinud. Lisa tomatikonserv, sool, suhkur, kuivatatud tüümian, loorberilehed, nelgija pipraterad.
  2. Sega läbi ja kuumuta mõni minut. Vala kasutatud tomatikonservi purk pooles mahus vett täis, loksuta läbi ja vala see vesi pannile. Lisa nõrutatud oad ja tükeldatud liha. Hauta 15 minutit kaane all, kuni porgandid on pehmed. Kui tundub, et hautis on kuivavõitu, lisa veidi vett. Serveerimisel puista peale peterselli- või tüümianilehti ning jahvata musta pipart.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
2 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 tk – Porgand
400 g – Purustatud tomatid
1 tl – Kuivatatud tüümian
1 tk – Loorberileht
1 tk – Nelk
1 tk – Must terapipar
2 dl – Vesi
250 g – Sealiha
3 spl – Õli
1 tl – Suhkur
1 tl – Sool
400 g – Valged konservoad