Sepik suitsulõhega

Hea amps nii hommikukohvi kõrvale kui piknikule.

Valmistamine

  1. Sega majonees, sinep, riivitud sidrunikoor ja hakitud till ning maitsesta soola-pipraga. Lõika ciabatta pikuti pooleks, kummastki poolest võta pehmed osad välja.
  2. Määri alumisele poolele kastet. Pane peale tükeldatud suitsukala, nirista peale sidrunimahla (3 spl). Lisa kappareid, viilutatud kurk, redised ja rukolalehed. Määri ülemisele ciabatta poolele kastet ja pane alumise peale. Keera ciabatta eraldi küpsetuspaberisse ja pane külmkappi, kata lõikelaua ja mingi raskusega.
  3. Lase seista vähemalt 2 tundi, aga parem kui üleöö. Lõika viiludeks.

Nipid ja soovitused

Maitseb hea ka muu kuumsuitsukalaga ja siis tuleb ka soodsam.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1.50 dl – Majonees
3 spl – Sinep kange
1 tk – Sidrun
1 spl – Till värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
350 g – Kuumsuitsulõhe
2 spl – Kapparid
0.50 tk – Kurk
1 spl – Rukkola
2 tk – Ciabatta