Piima-klimbisupp

Vanasti tehti õhtusöögiks tihti lihtsat piimasuppi, mille kõrvale söödi võisaia.

Valmistamine

  1. Hõõruda või pehmeks, lisada muna, jahu ja vähehaaval külm vesi.
  2. Segada ühtlaseks klimbitainaks ning maitsestada soolaga.
  3. Segu peab tulema paksu pannkoogitaina paksune.
  4. Edasi kuumutada piim keemiseni, vähendada pliidikuumust ning tõsta teelusikaga klimbid sisse.
  5. Keeta niikaua, kuni klimbid tõusevad pinnale, ja siis veel 2-3 minutit.
  6. Viimistleda maitse soola ja suhkruga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Taigen
150 dl – Nisujahu
50 ml – Vesi
1 tk – Muna
50 g – Või
3 g – Sool
Koostis
1 tl – Suhkur
1 L – Piim
3 g – Sool