Piima-klimbisupp

Vanasti tehti õhtusöögiks tihti lihtsat piimasuppi, mille kõrvale söödi võisaia.

Valmistamine

  1. Hõõruda või pehmeks, lisada muna, jahu ja vähehaaval külm vesi.
  2. Segada ühtlaseks klimbitainaks ning maitsestada soolaga.
  3. Segu peab tulema paksu pannkoogitaina paksune.
  4. Edasi kuumutada piim keemiseni, vähendada pliidikuumust ning tõsta teelusikaga klimbid sisse.
  5. Keeta niikaua, kuni klimbid tõusevad pinnale, ja siis veel 2-3 minutit.
  6. Viimistleda maitse soola ja suhkruga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Taigen
1 tk – Muna
50 ml – Vesi
150 dl – Nisujahu
3 g – Sool
50 g – Või
Koostis
1 L – Piim
3 g – Sool
1 tl – Suhkur