Keefiri-õunakook kaerajahuga

Asenda osa õuntest küpsete virsikutega ja saad eriti hõrgu maitsekoosluse. Pidulikumal puhul serveeri küpsetist vanillikastmega. Siinne kook on tervislikust täisterakaerajahust, aga vabalt võid kasutada ka tavalist nisujahu.

Valmistamine

  1. Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika imeõhukesteks sektoriteks. Kui kasutad virsikuid, lõika ka need õhukesteks sektoriteks.
  2. Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja keefiri segu ning omavahel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega hulka õunad (ja virsikud).
  3. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
  4. Küpseta 180 kraadi juures 35–40 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja serveeri vanillikastmega.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Koostis
3 dl – Nisujahu
1 dl – Õli
2.50 dl – Suhkur
2 tl – Vanillisuhkur
2 dl – Keefir
700 g – Õun
3 tk – Muna
2 tl – Küpsetuspulber