Kodujuustusalat vahemereliste lisanditega

Kui sind tabab suuremat sorti saiaisu, siis nüüd serveerime salati kõrgemast maitsete klassist. Enne isule järele andmist, astu läbi ka mõnest toidubutiigist ja lase seal salati jaoks valmis viilutada mõned õrnõhukesed laastud Serrano´t.

Valmistamine

  1. Rösti ciabatta (1 viil), lase maha jahtuda ja murenda sõrmedega tükkideks.
  2. Lõika päikesekuivatatud tomat (3 tk) ja küüslauk (3 tk) väiksemaks.
  3. Aseta taldrikule salatilehed, kodujuust ja seejärel ülejäänud komponendid.
  4. Serveerides lisa krõbedad saiatükid ja basiilikulehed.

Nipid ja soovitused

Soovi korral võid ciabatta’le enne röstimist määrida võid ja maitsestada seda mõne vahemerelise ürdiseguga. Salatisse basiilikut lisades rebi lehed veidi väiksemaks, nii pääseb basiiliku lõhn ja maitse paremini esile.

KoostisosadPortsjonid:1 portsjon

Põhikoostisosad
100 g – Kodujuust
1 tk – Marineeritud küüslauk
1 tk – Serrano sink viil
1 tk – Päikesekuivatatud tomatid õlis
1 tk – Ciabatta
0.50 tk – Rooma salat
1 spl – Basiilik värske