Rukkikrõbedik marjadega

Šokolaadise maitsega krõbedik sisaldab rukkihelbeid ja marju ning maitseb eriti hästi koos külma jäätisepalliga. Võid kasutada ka ainult ühte sorti marju või suve teises pooles hoopis pirne ja ploome.

Valmistamine

  1. Näpi kausis või, rukkihelbed, jahu, kakao ja 4 sl suhkrut parajalt pudiseks seguks. Määri sügavam ahjuvorm rasvainega ja vala marjad vormi. Sega juurde ülejäänud suhkur ja pudista peale kate.
  2. Küpseta 180-kraadise ahju keskel 25–40 minutit. Küpsetamise kestus oleneb sellest, kas kasutad värskeid või külmutatud marju. Maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.

Nipid ja soovitused

  • Soovi korral serveeri koos vahukoore, kohupiimakreemi, jäätise või jogurtiga.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
24 g – Pruun roosuhkur
50 g – Rukkihelbed
3 g – Kakaopulber
50 g – Rukkijahu
50 g – Või
400 g – Külmutatud marjasegu