Rikkaliku kreemikattega pähkline porgandikook

Porgandikook on mahlane ja tummine üheaegselt. Jaga seda ideaalset suvelõpunaudingut sõpradega!

Valmistamine

  1. Koori ja riivi porgandid. Purusta kergelt mandlid ja Kreeka pähklid.
  2. Sega kokku jahu, kaneel ja sool.
  3. Mikserda suures kausis kokku õli ja pruun suhkur ning 50 g valget suhkrut. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi mikserdades.
  4. Lisa hulka riivitud porgandid ja purustatud mandlid ja pähklid ning kookoshelbed. Viimaks lisa kokkusegatud kuivained.
  5. Määri koogivorm võiga ja puista üle jahuga. Tõsta tainas vormi ja küpseta kooki 160kraadises ahjus 30 minutit. Kontrolli koogi küpsust keskelt noa või puutikuga.
  6. Kreemi tegemiseks mikserda kokku toasoe mascarpone, toorjuust ja 40 g suhkrut, pigista hulka ühe laimi mahl.
  7. Kata kook kreemiga ning kaunista pekanipähklite ja muude meelepäraste purustatud pähklitega.

Nipid ja soovitused

  • Kui soovid veelgi tervislikumat kooki, asenda suhkrud 120 g vedela meega, ka toorjuustukreemis võid suhkru asemel kasutada mett.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Porgandikook
2 g – Sool
80 g – Pruun suhkur
100 g – Kookoshelbed
2 g – Kaneel jahvatatud
80 g – Nisujahu
90 g – Suhkur
4 tk – Muna
200 g – Mandel
20 g – Või
700 g – Porgand
250 ml – Oliiviõli
200 g – Kreeka pähkel
Kreem
1 tk – Laim
500 g – Mascarpone
400 g – Toorjuust
Kaunistuseks
50 g – Pekaani pähkel