Tomatihautis kana ja palsamiäädikaga

Maitsekas tomatihautis, millele lisavad head aroomi ja nüanssi küüslauguküüned ning palsamiäädikakaste.

Valmistamine

  1. Maitsesta kanakoivad soola ja pipraga, pruunista pannil õlis igalt küljelt. Koori küüslauguküüned, lisa koos tüümianiga pannile ja rösti kõike ahjus 150 kraadi juures 25–30 minutit.
  2. Tõsta koivad kaussi ja kata fooliumiga, hoia soojas. Lisa pannile palsamiäädikas ja 1 sl vett, kraapides puulusikaga lahti kõik pruunistunud kohad pannil. Kuumuta segades paar minutit, kuni vedelik muutub paksemaks ja kleepuvaks. Kastme kogus väheneb poole võrra. Kalla koos küüslauguga kanakoibadele.
  3. Haki tomatid jämedalt ja viiluta kooritud sibulad. Lõika fenkol 1 cm paksusteks ribadeks. Haki tüümian. Kuumuta potis oliiviõlis sibulat u 3 minutit, lisa fenkol ja hauta koos tüümianiga kaane all 3 minutit, maitsesta soola-pipraga. Lisa hakitud tomatid ja hauta 15 minutit kaane all. Tomatid lähevad keetes puruks ja moodustavad mõnusa kastme. Sega hulka hakitud koriander ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Serveeri koos kanaga.

Nipid ja soovitused

  • Kaunista hakitud koriandriga.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Tomatihautis
4 spl – Oliiviõli
100 g – Sibul
1 spl – Tüümian värske
150 g – Fenkol
600 g – Tomat
Koostis
500 g – Broileri poolkoivad
3 g – Meresool
3 g – Must pipar
2 spl – Oliiviõli
3 spl – Tüümian värske
2 spl – Palsamiäädikas
20 g – Küüslauk