Põhjata suvikõrvitsapirukas suitsukanaga

Sellele pirukale pole vaja valmistada põhja, mistõttu kulub tegemisele vähem aega ja küpsetis sisaldab ka vähem kaloreid. Suitsukana asemel võib pirukasse panna ka sinki. Maitse ja mahlasuse lisamiseks võid kõrvale pakkuda hapukoore-küüslaugukastet.

Valmistamine

  1. Koori sibulad ja suvikõrvits, poolita paprika ja eemalda seemned. Haki sibulad ning tükelda paprika ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.
  2. Kuumuta köögivilju pannil õlis 4‒5 minutit või kuni need hakkavad pehmenema. Sega hulka suitsukana.
  3. Klopi munad lahti ja klopi hulka jahu. Lisa kohvikoor, riivjuust ja hakitud basiilikulehed ning sega. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu 26 cm läbimõõduga kõrgemate äärtega vormi ja lao peale tomativiilud.
  4. Küpseta 180-kraadises ahjus 40‒45 minutit või kuni pirukas on kuldpruun ja küps. Lase enne serveerimist pisut jahtuda. Serveeri värske salatiga.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Sibul
700 g – Suvikõrvits
1 tk – Punane paprika
2 spl – Õli
350 g – Suitsukanakuubikud
4 tk – Muna
1 dl – Täistera nisujahu
2 dl – Kohvikoor
200 g – Riivjuust
1 dl – Basiilik värske
4 tk – Tomat
1 g – Sool
1 g – Must pipar