Vürtsikas kreemine porgandi, nuikapsa ja lillkapsa püreesupp

Särtsakas maitsepomm neile, kes on krehvtisema kraami sõbrad. Köögiviljade trio – porgand, nuikapsas ja lillkapsas – annab kokku mõnusalt kreemise ja küllusliku supi.

Valmistamine

  1. Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli. Lisa hakitud porru ja hauta mõned minutid, kuni porru on klaasjas. Lisa karripasta ning kuumuta läb. Järgmisena lisa porgand, lillkapsas ja nuikapsas. Kuumuta õlis läbi ja lisa siis küüslauk ning puljong.
  2. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed – 15–20 minutit. Lisa kookoskoor. Püreesta ja maitsesta lõplikult. Serveerides pane meelepäraseid lisandeid.

Nipid ja soovitused

  • Nuikapsast lõika suppi valmistades kohe rohkem lahti. Seda on mõnus ka niisama toorelt krõbistada, seni kuni supp alles pliidil podiseb.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
1 tk – Porrulauk
2 tl – Karripasta punane
500 g – Porgand
500 g – Lillkapsas
200 g – Nuikapsas
20 g – Küüslauk
750 ml – Köögiviljapuljong
200 g – Kookoskoor
1 spl – Oliiviõli
3 g – Sool
3 g – Must pipar