Kreeka vormiroog

Feta juustu ja küüslauguga vormiroog maitseb kindlasti köögiviljasõpradele.

Приготовление:

  1. Viiluta baklažaanid, raputa peale soola ja lase seista majapidamispaberil 15 minutit.
  2. Kuumuta tükeldatud sibulaid ja küüslauku väiksel kuumusel õlis, kuni sibul on klaasjas.
  3. Lisa purustatud tomatid ning hauta veel 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Kuivata baklažaanid köögipaberiga, keera neid jahus ja küpseta pannil mõlemalt poolt võis, kuni need omandavad kauni värvi.
  5. Lao ahjuvormi kihiti baklažaaniviilud, tomatikaste, tükeldatud majoraan, feta ja riivjuust. Tee mitu kihti, pealmiseks jäta kindlasti riivjuust.
  6. Küpseta 225°C juures praeahjus 30 minutit.

KoostisosadПорции:4 порции

Koostis
400 g – Purustatud tomatid
3 dl – Riivjuust
0.50 dl – Majoraan kuivatatud
1 tl – Sool
2 spl – Õli
200 L – Feta juust
20 g – Küüslauk
3 g – Must pipar
3 tk – Sibul
2 tk – Suvikõrvits