Kikerherne-läätsesupp

Maitsesta seda tervislikku taimset suppi vürtsika garam masala või vürtsköömnetega, mahedamat maitset soovides aga kuivatatud ürtidega.

Приготовление:

  1. Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk õlis, lisa õhukeselt viilutatud porgandid ja seller.
  2. Kalla peale puljong ning kuumuta keemiseni. Puista sisse pestud läätsed ja keeda mõni minut.
  3. Lisa ka konservtomat, loorberilehed, garam masala või vürtsköömned ja keeda kaane all vaiksel tulel 20 minutit.
  4. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Lisa nõrutatud ja pestud kikerherned, keeda veel 5 minutit.

Nipid ja soovitused

  • Soovi korral kaunista hakitud peterselli või koriandriga.

KoostisosadПорции:4 порции

Koostis
2 tk – Porgand
400 g – Purustatud tomatid
1 tk – Sibul
1 tk – Loorberileht
1.50 dl – Punased läätsed
400 g – Kikerherned
2 spl – Oliiviõli
1.50 tl – Vürtsköömen
750 ml – Köögiviljapuljong
10 g – Küüslauk
1 tk – Varsseller