Röstitud paprika ja Kreeka pähkli võie

Röstitud paprikad on hõrgu maitsega, neist koos kreeka pähklitega valmistatud võie veel parem. Mõnus suupisteamps koos köögiviljade või näkileibadega.

Приготовление:

  1. Lõika paprikad neljaks, eemalda seemned ja tõsta, nahk üleval, küpsetusplaadile. Rösti 225 kraadi juures 20-25 minutit, kuni nahk hakkab mullitama (tekivad mustad mullid).
  2. Võta ahjust ja pane 15 minutiks kilekotti – nii tuleb nahk kergelt maha. Lõika kooreta paprikasektorid suuremateks tükkideks. Haki pähklid jämedalt.
  3. Pane paprikatükid, pähklid, tomatipasta ja oliiviõli blenderisse. Püreesta. Sega hulka riivsai, pipar, kaneel, sool, sidrunimahl ja hakitud koriandrilehed.
  4. Tõsta kausikesse ning kaunista värskete koriandrilehtede ja kreeka pähklitega.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
3 tk – Punane paprika
60 g – Kreeka pähkel
2 tl – Tomatipasta
2 spl – Oliiviõli
0.50 tl – Cayenne pipar
1 g – Kaneel jahvatatud
1 g – Sool
1 tk – Sidrun
2 spl – Koriander värske
3 spl – Riivsai