Категории
Röstitud paprika ja Kreeka pähkli võie
Röstitud paprikad on hõrgu maitsega, neist koos kreeka pähklitega valmistatud võie veel parem. Mõnus suupisteamps koos köögiviljade või näkileibadega.
Приготовление:
- Lõika paprikad neljaks, eemalda seemned ja tõsta, nahk üleval, küpsetusplaadile. Rösti 225 kraadi juures 20-25 minutit, kuni nahk hakkab mullitama (tekivad mustad mullid).
- Võta ahjust ja pane 15 minutiks kilekotti – nii tuleb nahk kergelt maha. Lõika kooreta paprikasektorid suuremateks tükkideks. Haki pähklid jämedalt.
- Pane paprikatükid, pähklid, tomatipasta ja oliiviõli blenderisse. Püreesta. Sega hulka riivsai, pipar, kaneel, sool, sidrunimahl ja hakitud koriandrilehed.
- Tõsta kausikesse ning kaunista värskete koriandrilehtede ja kreeka pähklitega.
KoostisosadПорции:4 порции
Põhikoostisosad
2 tl – Tomatipasta
2 spl – Oliiviõli
3 tk – Punane paprika
60 g – Kreeka pähkel
0.50 tl – Cayenne pipar
3 spl – Riivsai
2 spl – Koriander värske
1 g – Sool
1 tk – Sidrun
1 g – Kaneel jahvatatud