Avokaadosalat

Hinnaline energia- ja vitamiiniallikas avokaado on kevadisel toidulaual eriti teretulnud.

Приготовление:

  1. Kastme valmistamiseks sega purustatud küüslauk (1 tk küün), sidrunimahla ja oliiviõliga, maitsesta soolaga. Rebi salatilehed väiksemaks. Lisa poolitatud kirsstomatid, õhukeseks viilutatud redised, kuubikuteks lõigatud kurk, hakitud sibulapealsed, peterselli- ja mündilehed. Koori avokaadod, tükelda ja nirista peale sidrunimahla.
  2. Sega kõik salatikomponendid omavahel ja salatikastmega vahetult enne serveerimist.

Nipid ja soovitused

Maitsva avokaado väljavalimine on omaette väljakutse. Küps vili on katsumisel kõva, kuid sõrmega vajutamisel jääb koorele muljumisjälg. Kindlam on osta pooltoores vili, mis 2–3 päeva pärast küpseks saab.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
100 g – Lehtsalat
150 g – Kirsstomat
4 tk – Redis värske
100 g – Kurk
1 tk – Roheline sibul
1 dl – Petersell värske
0.50 dl – Mündilehed
2 tk – Avokaado
1 tl – Sidrunimahl kontsentraat
Kaste
1 tk – Küüslauk
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat
4 spl – Oliiviõli
1 g – Sool