Kaneeli-martsipanirullid

Mahlased, magusad, kaneelised ning pehmed kaneelirullid on vist kõigile meeltmööda. Kodus tehtud kaneelisaiakestele vastast ei leidu! Kui kaneelirulle valmistatakse tavaliselt pärmitainaga, siis järgnev retsepti pärmi ei vaja. Need magusad saiakesed valmivad hoopis hapukooretainast, mis jäävad lõpptulemusena eriliselt kohevad!

Приготовление:

Taina valmistamiseks sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega kõik ühtlaseks. Hoia tainast külmas umbes 15 minutit. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks. Määri peale või ning raputa üle kaneeli ja seejärel suhkruga. Laota peale väikesed martsipanitükid. Keera tainas rulli ning lõika see 8ks. Laota tainarullid küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru sõrmede abil rulli pisut lamedamaks. Seejärel küpseta 180 kraadi juures 20-30 minutit. Vahetult enne serveerimist võid saiakesed katta näiteks sulašokolaadi ja tuhksuhkruga.

Nipid ja soovitused

Taina võid valmis teha ka eelmisel päeval ning hoida kuni valmistamiseni külmkapis!

KoostisosadПорции:4 порции

Täidis
1 spl – Suhkur
2 spl – Või
50 g – Martsipan
2 spl – Kaneel jahvatatud
Koostis
200 g – Hapukoor
4 dl – Nisujahu
2 tl – Küpsetuspulber
2 spl – Suhkur
50 g – Või
3 g – Sool