Kodujuustu ja rohelise sibula täidisega ahjukartulid

See on tõeliselt lihtne roog, kuid sobib hästi täitma nii lõuna- kui ka õhtusöögirolli! Võimalusel vali valmistamiseks ühesuurused kartulid, sest nii saad olla kindel, et need ka korralikult läbi küpsevad.

Приготовление:

1.Pese koorega kartulid korralikult vee all puhtaks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga pisut kuivemaks ning aseta kartulid ahjuvormi. 2.Torgi kahvliga kartulitesse mõned täkked, piserda kartuleid õliga ning raputa üle veidikese soolaga. Seejärel küpseta kartuleid ahjus 200 kraadi juures 1 tund või seni, kuni need on läbi küpsenud. 3.Sega täidise ained omavahel, maitsesta. 4.Lõika küpsenud kartulitesse noaga risti sisselõige, seejärel suru kergelt kartulile, et sisselõikekoht avaneks. 5.Lisa igasse kartulisse 0,5 tl võid ning täida seejärel kodujuustuseguga.

KoostisosadПорции:3 порции

Täidis
3 g – Must pipar
100 g – Kodujuust
3 g – Sool
4 spl – Roheline sibul
25 g – Riivjuust
Koostis
1 spl – Õli
3 tl – Või
3 g – Sool
6 tk – Kartul