Täidetud ahjutomatid

Kui maitserikkad tomatid on käepärast, siis võib kindlasti lõuna- või õhtusöögiks proovida ahjus küpsetatud ahjutomateid. Seesugused tomatid jäävad küpsenult ääretult maitsvad ning samuti ka toitvad.

Приготовление:

1.Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. 2.Haki sibul ning pane pannile küpsema. 3.Lisa hakkliha ning kuumuta seni, kuni liha roosakas värvus kaob. Vahepeal maitsesta soola ja pipraga. 4.Lisa valmisküpsetatud hakklihasegule keedetud tatar, kurgitükid ja juust. 5.Lõika tomatitel „mütsike” pealt maha ning kraabi tomatisisu välja. 6.Tükelda tomatisisu väiksemaks ning lisa see segades hakklihale. 7.Maitsesta tomatid seest soolaga ning hakklihaseguga (suru lihasegu kokku, et täidist rohkem mahuks), tõsta „mütsike” taas tomatitele ja piserda üle oliiviõliga. 8.Tee igale tomatile noaga sisse ca 5 pisikest täket, et need ahjus hõlpsamini küpseks. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit. Serveeri soojalt koos peale raputatud tilliga!

KoostisosadПорции:4 порции

Koostis
30 g – Tatar
0.50 tk – Sibul
150 g – Kodune hakkliha
3 g – Sool
3 g – Must pipar
1 tk – Marineeritud kurk
75 g – Riivjuust
4 tk – Tomat
4 spl – Oliiviõli
2 tl – Till värske