Klassikaline lasanje

Selle retsepti järgi valmib lasanjet suur ahjuvormitäis, seega on seda hea valmistada arvestusega kohe kaheks päevaks ette. Järgmisel päeval maitseb see roog samuti hästi.

Приготовление:

1,Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õli ning lisa peeneks hakitud sibul. Lisa hakkliha ja purustatud küüslauguküüned ning küpseta pannil kuni hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola, pipra ja peeneks hakitud ürtidega. Sega hulka purustatud tomatid ja puljong ning hauta pliidil ca 15 minutit.

2.Juustukastme valmistamiseks sega omavahel 1 dl piima ja 30 g jahu. Ülejäänud piim kuumuta potis kuni keemiseni. Seejärel lisa enne kokku segatud jahu ja piima segu pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Lisa sulatatud juust. Kuumuta aeg-ajalt segades kuni kaste pakseneb. Sega sisse riivjuust. Maitsesta soola, pipra ja jahvatatud muskaatpähkliga.

3.Kuumuta ahi 175 °C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt natuke hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale raputa riivjuustu ning mozzarella juustu viilud. Küpseta ahjus 40-50 minutit.

KoostisosadПорции:7 порции

Hakklihakaste
1 tk – Sibul
2 tk – Küüslauguküüs
400 g – Kodune hakkliha
1 spl – Basiilik värske
400 g – Purustatud tomatid
2 dl – Kanapuljong
Juustukaste
1 L – Piim
30 g – Nisujahu
150 g – Riivjuust
100 g – Sulatatud juust
0.25 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
Lisaks
150 g – Riivjuust
125 g – Mozzarella juust
3 spl – Oliiviõli
3 g – Sool
3 g – Must pipar