Toorjuustukook valge šokolaadi ja küpsistega

Kihiline toorjuustukook maitseb kreemiselt ning magusalt ning seetõttu sobib imehästi nautimiseks tassikese hea kohviga. Kook säilib külmkapis värskena mitu päeva, mistõttu võid selle vabalt valmis teha ka paar päeva enne serveerimist!

Приготовление:

1.Purusta 1 pakk küpsiseid väiksemateks tükkideks ning suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. 2.Ülejäänud küpsistest eralda vahel olev valge täidis. Purusta küpsised peeneks puruks. 3.Ühenda valge täidis ja toorjuust ning sega hoolikalt ühtlaseks massiks, vajadusel kasuta mikserit. 4.Sulata šokolaaditükid vesivannil ning sega ühtlaseks. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega toorjuustusegule sulašokolaad ja hapukoor. 5.Tõsta ca 5 sl segu kõrvale, seda kasutad hiljem kaunistamiseks. Seejärel sega juurde vahukoor. Vala 1/3 segust koogivormi, selle peale raputa pool küpsisepurust. 6.Seejärel vala vormi järelejäänud toorjuustusegust pool. Selle peale raputa järelejäänud küpsisepuru (jäta pisut ka kaunistuseks) ning kata ülejäänud toorjuustuseguga. Aseta kook külmkappi tahenema üleöö. Vahetult enne serveerimist raputa koogile küpsisepuru, pritsi kõrvalepandud toorjuustusegust pisikesed tupsud või vormi käte vahel pallikesed ning lisa kaunistuseks koogile rukkililleõisi.

Nipid ja soovitused

Info: Küpsetamata Kook valmista 20-24 cm läbimõõduga vormi: Ø20 cm – kasuta kindlasti kõrgemate servadega vormi, kuna kook jääb kõrge; Ø22 cm – Kook jääb kõrge, kuid erilist tähelepanu vormi kõrgusele ei ole vaja pöörata! Ø24 cm – Pisut madalam kook, samas taheneb see kõige kiiremini!

KoostisosadПорции:12 порции

Koostis
400 g – Toorjuust
250 g – Valge šokolaad
2 dl – Vahukoor
100 g – Hapukoor
3 tk – Digestive küpsised