Ploomi-martsipanikook

Ploomihooajal on see kook kohustuslik. Olemuselt kodune ja pehme koogike pakatab ploomidest, mandlilaastudest ja martsipanist. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult ning eriti hea koos jäätisega!

Приготовление:

  1. Sulata või.
  2. Sega toorjuust ja suhkur ning nirista segades juurde või. Seejärel lisa munad ning omavahel segatud kuivained.
  3. Sega tainas ühtseks massiks. Vala tainas vormi (Ø22 cm), seejärel raputa peale martsipanitükid (võid soovi korral jätta mõned ka kõige peale raputamiseks).
  4. Lõika ploomidest viilud ning kata nendega kook, raputa peale mandlilaaste ning küpseta pöördõhuga režiimil 175 kraadi juures 35–45 minutit.

KoostisosadПорции:10 порции

Kate
300 g – Ploom
50 g – Martsipan
2 spl – Mandlilaastud
Koostis
1 tl – Küpsetuspulber
100 g – Või
100 g – Suhkur
2 dl – Nisujahu
3 g – Sool
2 tk – Muna
100 g – Toorjuust