Категории
Ploomi-martsipanikook
Ploomihooajal on see kook kohustuslik. Olemuselt kodune ja pehme koogike pakatab ploomidest, mandlilaastudest ja martsipanist. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult ning eriti hea koos jäätisega!
Приготовление:
- Sulata või.
- Sega toorjuust ja suhkur ning nirista segades juurde või. Seejärel lisa munad ning omavahel segatud kuivained.
- Sega tainas ühtseks massiks. Vala tainas vormi (Ø22 cm), seejärel raputa peale martsipanitükid (võid soovi korral jätta mõned ka kõige peale raputamiseks).
- Lõika ploomidest viilud ning kata nendega kook, raputa peale mandlilaaste ning küpseta pöördõhuga režiimil 175 kraadi juures 35–45 minutit.
KoostisosadПорции:10 порции
Kate
300 g – Ploom
50 g – Martsipan
2 spl – Mandlilaastud
Koostis
1 tl – Küpsetuspulber
100 g – Või
100 g – Suhkur
2 dl – Nisujahu
3 g – Sool
2 tk – Muna
100 g – Toorjuust