Mahlane kõrvitsakarask

Selle karaski teeb veelgi imelisemaks kõrvits, mis püreestatuna tainasse segatakse. Lõpptulemuseks on mahlane ning kuldkollane küpsetis, mida serveeri kindlasti eheda või ja soolahelvestega!

Приготовление:

  1. Lõika kõrvits väikesteks tükideks ning pane ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli ning raputa peale pisut soola. Sega kergelt läbi ning küpseta seejärel pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures ca 25 minutit ehk kuni kõrvitsa pehmenemiseni.
  2. Seejärel tõsta kõrvitsatükid koos vormi tekkinud vedelikuga blenderisse ning püreesta ühtlaseks massiks.
  3. Karaski valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud ained (ka kõrvitsapüree) ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas kandilisse vormi (17 x 25 cm) ning küpseta 170 kraadi juures 30-40 min. Lase jahtuda ning serveeri!

KoostisosadПорции:4 порции

Koostis
300 g – Muskaatkõrvits
2 spl – Oliiviõli
2 dl – Nisujahu
1 tl – Sool
2 tl – Küpsetuspulber
2 tk – Muna
75 g – Või
200 ml – Vahukoor
2 spl – Suhkur