Salat marineeritud ja seejärel praetud tofuga

Salat marineeritud ja seejärel praetud tofuga

Приготовление:

Sega kausis marinaadiained (1 tl riivitud ingveri, poole sidruni riivitud koort, 1 riivitud küüslauguküüs), lõika tofu meelepärase suurusega kuubikuteks ning sega marinaadiga. Jäta vähemalt tunnikeseks külma maitsestuma. Sega kuubikud uuesti läbi ning prae törtsu õliga kuumal pannil igalt küljelt jumekaks (õli ei ole vaja pannile palju panna, sest marinaad ise on õline). Marinaad jäta salatile kastmeks.

Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kuumuta pannil õli. Lisa aedoad ja pruunista. Lisa ka oliivid ja keedetud läätsed ning küpseta umbes minutike. Vala peale tofumarinaad ja sega läbi. Tõsta roog taldrikutele ning serveeri praetud tofukuubikutega.

Nipid ja soovitused

Praetud tofut võib süüa hommikuste munaroogade kõrvale, panna leivale, lisada salatitesse ja panniroogadesse ning pista suppidesse. Tofumarinaadi saab salatile kastmeks niristada.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
250 g – Tofu köömnetega
3 spl – Oliiviõli
3 spl – Sojakaste
1 tk – Ingver
1 tk – Sidrun
1 tk – Küüslauk
Salat
125 ml – Punased läätsed
200 g – Aedoad värske
60 g – Mustad oliivid kivita
1 spl – Oliiviõli