Lõhega poke-kauss

Trendikas Hawaiilt pärit ja Jaapani köögist inspireeritud roog annab võimaluse panna kokku just sellistest komponentidest roog, nagu meeldib. Sushi-riisi asemel võib kasutada ka pudruriisi.

Приготовление:

  1. Pese sushi-riisi külma veega, kuni vesi muutub selgeks. Siis kalla peale külm vesi ja jäta 30 minutiks seisma. Kalla vesi ära ja pane riis potti. Vala peale 2,5 dl külma vett. Kuumuta kiiresti keemiseni, kui riis hakkab keema, siis alanda kuumust ja hauta kaane all 10 minutit. Keera kuumus maha ja jäta riis 10 minutiks tahenema. Sega hulka riisiäädikas, sool ja suhkur. Lase jahtuda.
  2. Vahepeal valmista ette ülejäänud komponendid. Rebi salatilehed väiksemaks, tükelda kala kuubikuteks, riivi porgand ja kurk jämeda riiviga või lõika tikkudeks, haki sibulapealsed.
  3. Sega kastmeks majonees ja tšillikaste. Jaga kahe kausi põhja riis, lao riisile rühmiti tükeldatud köögiviljad, spinatilehed ja marineeritud ingver, nirista peale kaste ning raputa seesamiseemneid

KoostisosadПорции:2 порции

Koostis
2 dl – sushi riis
1 spl – Riisiäädikas
0.50 tl – Suhkur
1 tl – Sool
1 tk – Lehtsalat
100 g – Külmsuitsulõhe
1 tk – Porgand
1 tk – Kurk
1 tk – Sibul
50 g – Spinat
2 tl – Seesamiseemned
1 dl – Majonees
1 tl – Tšillikaste