Üllatuslikud trühvlikommid

Need trühvlikommid üllatavad sööjaid, sest kui arvad, et haarad taldrikult magusa maiuse, siis maitsemeeled tunnetavad hoopis midagi soolakat. Need trühvlid ongi mõeldud soolasele suupistelauale, tekitades toredaid maitseelamusi. Paku seda näiteks 24. veerbruaril!

Приготовление:

  1. Murra leib käte vahel tükkideks, laota need ahjuplaadile ning küpseta 150 kraadi juures kuni leivatükid on kõvad. Seejärel peenesta leib blenderis peeneks puruks.
  2. Haki sink või suitsukala hästi väikesteks tükkideks. Sega kokku singitükid, toorjuust, till, pipar ning 4 sl valmistatud riivleivapuru.
  3. Lase segul külmkapis 5 minutit seista. Seejärel keeruta trühvlitainast 14 pallikest ning veereta neid leivapurus. Trühvlikommid peavad riivleivaga korralikult kaetud olema. Hoia trühvliapmse serveerimiseni jahedas.

Nipid ja soovitused

Selles retseptis saad ära kasutada kõvaks läinud leiva või hoopis leivanukid, mis tavaliselt söömata jäävad.

KoostisosadПорции:14 порции

Koostis
150 g – Rukkileib
75 g – Sink viil
150 g – Toorjuust murulauguga
2 spl – Till värske
3 g – Must pipar