Vana hea kasukasalat

Kasukasalati võrratu kooslus heeringast, munast, peedist ja kartulist on ajatu klassika ning eriti hästi maitseb see kindlasti pärast rammusat ja magusat koogitükki.

Приготовление:

  1. Keeda munad, peet, porgand ja kartul. Koori ja jahuta.
  2. Haki sibul, kurk ning munad peeneks.
  3. Puhasta ja haki heeringas.
  4. Lao kaussi kihiti riivitud kartul (kohevama tulemuse saamiseks võid koostisained otse kaussi riivida), porgand, heeringas, sibul, hapukurk ja peet.
  5. Sega omavahel hapukoor ja majonees ning kalla salatile. Et kaste ühtlasemalt jaguneks, võid teha enne salatisse mõned augud. Jäta vähemalt paariks tunniks külma seisma. Serveerimisel lisa muna ja maitserohelist. Võid serveerida kasukat ka mustast leivast tehtud krutoonidel. Krõbedad leivakuubikud lisavad uudsust ja sobivad salatit täiendama, kuid siis tuleks seda süüa kohe, muidu muutuvad kuubikud pehmeks.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
3 tk – Muna
3 tk – Kartul
2 tk – Sibul
2 tk – Peet
2 tk – Porgand
2 tk – Hapukurk
300 g – Heeringafilee kergsoola
400 g – Hapukoor
200 g – Majonees