Õrnsoolalõhe kahe kastmega

Omatehtud õrnsoolalõhe maitseb alati parimana ja seda pole raske valmistada. Selline võrratu vaagnatäis kaunistab igat külmlauda. Serveeri lõhet ühe või lausa mõlema kastmega.

Приготовление:

  1. Eemalda lõhefileelt luud. Sega omavahel sool, pipar ja suhkur, määri kalale. Puista peale ka hakitud tilli. Poolita lõhefilee ja pane pooled kokku: paksem fileeosa õhema peale. Paki kaanega karpi ja tõsta järgmise päevani külma.
  2. Keera fileed selle aja jooksul mitu korda, et kala saaks soolamisseguga igalt poolt kokku.
  3. Lõika filee õhukesteks viiludeks ja laota vaagnale, puista peale uhmris väheke purustatud kadakamarju. Serveeri koos kastme(te)ga.

Sinepikaste: vahusta sinep, suhkur, sool, pipar ja äädikas kausis. Nirista peene nirena hulka õli, lisa hakitud till ja vispelda ühtlaseks (soovitatavalt sauseguri või minilõikuriga).

Mädarõikakaste: sega kõik ained omavahel ja lase külmas maitsestuda 30 minutit.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
0.25 dl – Meresool
500 g – Lõhe värske
1 tk – Till värske
0.50 spl – Jämedalt jahvatatud valge pipar
0.50 dl – Suhkur
Mädarõikakaste
0.50 tl – Äädikas
1 tl – Suhkur
1 spl – Mädarõigas
2 dl – Hapukoor
1 tk – Kadakamarjad
Sinepikaste
1 tk – Till värske
0.50 dl – Magus sinep
1 spl – Valge veini äädikas
1 g – Sool
1 g – Jämedalt jahvatatud valge pipar
1 dl – Oliiviõli
1 spl – Suhkur