Läätsepikkpoiss päikesekuivatatud tomatitega

Mõnusalt tasakaalus pikkpoiss, kus ei saa arugi, et liha pole sees.

Приготовление:

  1. Keeda läätsed pehmeks, nõruta.
  2. Haki porgand, sibul ja küüslauk (2 tk küünt) peeneks ning kuumuta suure poti põhjas oliiviõlis pidevalt segades 2–3 minutit. Maitsesta soola, basiiliku, paprikapulbri ja Cayenne’i pipraga. Sega hulka ka nõrutatud läätsed, väiksemaks tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja 2 muna.
  3. Jahvata veskist peale musta pipart. Sega läbi ja tõsta oliiviõliga määritud piklikku vormi.
  4. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50–60 minutit. Tõsta ahjust, lase väheke jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri värske salati või ahjus küpsetatud köögiviljadega.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhikoostisosad
400 g – Punased läätsed
2 tk – Porgand
2 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 spl – Oliiviõli
2 tl – Basiilik värske
1 tl – Paprika jahvatatud
1 tl – Cayenne pipar
2 dl – Päikesekuivatatud tomatid õlis
2 tk – Muna
1 g – Sool
1 g – Must pipar