Leivatort tuunikalaga

See tort on nagu soolane kook – leivast põhja ja paksu täidisekihiga. Tomatine tuunikala ja värske sibul on selle koogi peategelased.

Приготовление:

Põhi:

  1. Peenesta leib köögikombainis puruks.
  2. Sulata või ning sega leivapuru hulka.
  3. Vooderda lahtikäiva 20 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga.
  4. Suru mass vormi põhjale.

Täidis:

  1. Sulata želatiin vastavalt pakil olevale õpetusele (olenevalt tootest, on see veidi erinev). 2. Haki sibul peeneks ja suru munad kahvliga puruks.
  2. Sega tuunikala, hakitud sibul, muna, till, Kreeka jogurt ja majonees.
  3. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Kõige lõpuks sega juurde ka želatiin.
  5. Vala täidis vormi leivapõhjale.
  6. Tõsta ööpäevaks külma tahenema.

Nipid ja soovitused

Kes sibulat ei armasta, võib selle asendada murulauguga. Vajalik 20 cm läbimõõduga vorm. Kaunistada võib tordi oliiviviilude ja värske tilliga.

KoostisosadПорции:10 порции

Põhikoostisosad
15 g – Lehtzelatiin
1 tk – Punane sibul
200 g – Must leib
1 g – Must pipar
370 g – Tuunikala tomatikastmes
3 spl – Till värske
45 g – Või
1 g – Sool
50 g – Majonees
2 tk – Muna
2 spl – Mustad oliivid kivita
150 g – Kreeka jogurt