Koorene ja karrine supp veiseliha-suvikõrvitsapallide ja nuudlitega

Koorene ja karrine supp veiseliha-suvikõrvitsapallide ja nuudlitega

Приготовление:

Lihapallid suvikõrvitsaga: Sega hakkliha riivitud suvikõrvitsa, pressitud 1 küüslauguküüs, peterselli, sinepi, soola ja pipraga tainaks. Vormi käte vahel väikesed pallikesed ning küpseta pannil valmis. Jäta sõelale või majapidamispaberile nõrguma.

Supp: Kuumuta poti põhjas veidi õli. Lisa hakitud sibul ja natuke soola. Küpseta sibul klaasjaks ning sega juurde pressitud 1 küüslauguküüs. Lisa ka karri ja kuumuta läbi. Vala potti keev vesi ja vahukoor või kookoskoor ning lase keema tõusta. Maitsesta soolaga (või lisa puljongikuubik). Pista sisse ka lihapallid. Valmista riisi- või munanuudlid pakil oleva õpetuse järgi. Pane ports nuudleid kaussi ja tõsta kulbiga suppi peale.

Nipid ja soovitused

Kellele suvikõrvits ei maitse, võib lihapallidele lisada hoopis rohelisi herneid, riivitud porgandit või mitmesuguseid ürte. Aedvilju võib lisada ka supile. Kookospiima või -koorega saab supp kohe eriti maitsev!

KoostisosadПорции:4 порции

Lihapallid
500 g – Veisehakkliha
150 g – Suvikõrvits
1 tk – Küüslauk
1 spl – Petersell värske
1 tl – Mahe sinep
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Supp
800 ml – Vesi
200 ml – Vahukoor
1 tk – Sibul
2 tl – Karri
1 g – Sool
250 g – Riisinuudlid