Pardifilee granaatõunakastmes

Pardifilee on lihtne valmistada ja samas maitseb tõeliselt pidulikult.

Приготовление:

Kuivata pardifilee majapidamispaberiga ning lõika ära väljaulatuvad rasvakihi osad. Tee nahapoolele naha ja rasva sisse ruudukujuliselt sisselõiked nii, et liha sisse ei lõikaks. Maitsesta filee värskelt jahvatatud soola ja pipraga. Aseta filee külmale pannile nahapool allapoole. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks ehk ca 7 minutit mõlemalt poolt. Suuremate fileede puhul võid järel küpsetada fileed ka ahjus. Väiksema filee puhul piisab fooliumis järel küpsetamisest ja mahlade „rahustamisest“. Peale küpsemist veidi aega rahunenud liha lõika terava noaga soovitud suurusega viiludeks. Kuumuta pannil või ning prae keskmisel kuumusel peeneks hakitud šalottsibulat ja küüslauku (1-2 küünt) mõned minutid. Lisa rosmariin ja mesi. Kuumuta läbi. Kalla peale granaatõunamahl ning lase vaiksel tulel veidi kokku keeda. Lisa šerri ning granaatõunakontsentraat, sool ja pipar. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa vajaminevaid maitseid lisaks. Sega maisitärklis vähese hulga veega ning kalla tärklise-vee segu kastme sisse ning kuumuta, kuni kaste pakseneb. Võid viimistleda kastet veel võiga ja soovi korral ka läbi sõela kurnata. Kalla kaste pardifileele, peale puista värskeid granaatõunaseemneid ja värsket koriandrit.

Nipid ja soovitused

Pardifilee valmistamiseks on vaja teada mõnd olulist töövõtet – pardi rinnafilee naha sisse tuleb lõigata ristipidi lõiked, filee praadimist tuleb alustada nahk allapoole ja külmal pannil ning enne lahti lõikamist tuleb lasta lihal veidi „rahuneda“. Kui neid väikeseid nippe teada, on tulemuseks mahlane ja hõrk pardifilee. Granaatõunakaste sobib pardilihaga ideaalselt.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
4 tk – Pardifilee
250 ml – Granaatõunamahl
1 tl – Mesi
1 tk – Küüslauk
1 tk – Šalottsibul
1 tl – Rosmariin värske
2 spl – Brändi
2 spl – Granaatõunasiirup
1 tl – Maisitärklis
1 tl – Või
1 g – Must pipar
1 g – Sool
1 spl – Koriander värske
1 tk – Granaatõun