Roosiõiekreemine tort

Roosid annavad kreemile kergelt magusa, maheda ja siidise meki. Kui puhas roosi maitse sulle võõras tundub, siis sega roosiõite hulka musta teed.

Приготовление:

Kreem: Kuumuta potis koor keemiseni, kuid ära keeda! Tõsta pott tulelt, lisa õied koore hulka ja jäta viieks minutiks seisma. Vala koor läbi sõela kaussi, lase täielikult külmas jahtuda. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks.

Biskviit: Vahusta munad suhkruga tihkeks kohevaks helekollaseks vahuks. Sõelu juurde eelnevalt segatud jahud ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Jäta avatud uksega ahju 10 minutiks jahtuma. Tõsta biskviit vormist ning lase restil täielikult jahtuda. Lõika kaheks kettaks.

Beseepõhjad (2 tk): Vahusta munavalged tihkeks vahuks (kaussi kummuli keerates ei kuku vaht välja). Lisa juurde pool suhkrust ning vahusta veel natuke. Lisa ka teine osa suhkrut ning vahusta, kuni saad tihke läikiva vahu. Sega juurde sidrunimahl. Joonista ahjuplaadil olevale küpsetuspaberile kaks 20 cm läbimõõduga ringi ning määri kreem paberile. Küpseta 100 kraadi juures üks tund (vahepeal paota ahjuust, et liigne niiskus saaks eralduda). Jäta jahtuma.

Lao biskviidikihid vaheldumisi kreemi ja beseepõhjadega tordiks (biskviit-kreem-besee jne). Kõige peale määri kreem. Kaunista roosiõitega.

Nipid ja soovitused

Vajalik 20 cm läbimõõduga vorm.

KoostisosadПорции:10 порции

Kreem
400 ml – Vahukoor
10 g – Roosiõietee
1 tl – Suhkur
Biskviit
3 tk – Muna
3 spl – Suhkur
2 spl – Nisujahu
2 spl – Odrajahu
1 tl – Küpsetuspulber
Beseepõhjad
2 tk – Muna
2 dl – Suhkur
1 spl – Sidrunimahl kontsentraat