Rabarberikreemikook maasikatega

Seda rabarberikreemi võib valmistada ka niisama röstsaial söömiseks. Võie säilib kapis nädalajagu.

Приготовление:

Põhi: Rösti pähklid kuumal kuival pannil. Eemalda kestad. Jahvata pähklid koos küpsistega peeneks puruks. Lisa kaneel ja sulatatud või ning sega läbi. Suru segu lahtikäiva vormi põhjale ja natuke ka äärtele. Tõsta külma tahenema.

Rabarberivõie: Koori rabarber, lõika tükkideks, pane potti ja vala peale nii palju vett, et rabarber oleks poolenisti kaetud. Keeda pehmeks ja aja läbi sõela. Sega munakollased suhkruga ning lisa rabarberipüree. Aseta segu kausiga veevannile, nii et kausi põhi ei puutuks vette. Kuumuta segu pidevalt segades, kuid ära keeda! Kui segu hakkab paksenema (see võib võtta kuni 20 minutit), võta kauss veevannilt ja lase jahtuda. Vala kreem koogipõhjale, tõsta kook külma tahenema.

Kate: Kaunista kook värskete maasikatega.

KoostisosadПорции:10 порции

Põhikoostisosad
200 g – Maasikad värsked
100 g – Röstitud pähklid
100 g – Digestive küpsised
80 g – Või
1 tl – Kaneel jahvatatud
Võie
1 tk – Rabarber
3 tk – Muna
100 g – Suhkur
70 g – Või