Külmutatud juustukook kummeliga

Kui teile maitseb kummelitee meega, siis seda kooki armastate kindlasti! Mesises kummelitees maitsestunud virsikusektorid lisavad jäisele magusale ampsule värskust ja mahlasust.

Приготовление:

Põhi: Purusta küpsised peeneks puruks, sega sulatatud või ja jahvatatud kummeliga (1 tl) ning vajuta saadud mass küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Tõsta külma.

Täidis: Kuumuta kondenspiim keemiseni, kuid ära keeda! Tõsta pott tulelt, sega juurde jahvatatud kummel (2 tl) ja jäta viieks minutiks jahtuma. Pane toorjuust kaussi, mikserda kergelt läbi. Lisa ka kondenspiim (võib olla soe) ning mikserda veel kord, kuni kreem on ühtlane ja segunenud. Vala kreem küpsisepõhjale, kata vorm toidukilega ja tõsta sügavkülma üleöö tahenema. Enne serveerimist lase 20 minutit toasoojas seista.

Kummelitee marinaadis virsikusektorid: Lao virsikusektorid purki. Aja vesi keema. Pane kummeliõied (3 spl) tassi põhja, vala vesi peale ja lase ca viis minutit tõmmata. Tee võiks olla tugeva kummeli maitsega. Sega juurde mesi ja vala tee virsikusektoritele. Lase üleöö maitsestuda.

Nipid ja soovitused

20 cm läbimõõduga vorm. Seda kooki on kõige mugavam serveerida ja lõigata lõikelaual, kuuma vette kastetud noaga. Enne serveerimist hoida 20 minutit toatemperatuuril.

KoostisosadПорции:10 порции

Põhikoostisosad
200 g – Digestive küpsised
80 g – Või
190 g – Kondenspiim
400 g – Toorjuust
250 ml – Vesi
200 g – Virsikud siirupis
1 spl – Mesi
4 spl – Kummeliõis