Krõbe lavašš šokolaadikreemi ja puuviljadega

Selle pirukataolise koogi võid asetada kohe keset lauda, nii et sööjad saavad ise lõigata endale meelepärase suurusega tüki.

Приготовление:

Krõbe lavašš: Laota lavašš ahjuplaadile, vajaduse korral voldi servad sissepoole, nii et lavašš oleks ahjuplaadi suurune. Pintselda kergelt õliga ning puista peale kaneel ja suhkur. Küpseta 220 kraadi juures 5–7 minutit. Võta ahjust ning jäta kreemi valmistamise ajaks jahtuma.

Šokolaadikreem: Tükelda šokolaadid ja sulata vesivannil. Lase täielikult jahtuda. Vahusta vahukoor ning sega hulka sulašokolaad. Määri kreem lavašile.

Kate: Viiluta kiivi, puhasta granaatõun ja fileeri greip. Selleks lõika esmalt greibi ülemine ja alumine kumerus ära. Aseta greip lõikelauale ning lõika terava noaga koor ära. Jälgi, et lõikad ära ka kibeda valge koorealuse osa. Viiluta. Kata kreemiga määritud lavašš puuviljaviilude ja granaatõunaseemnetega.

Nipid ja soovitused

Soovi korral puista peale ka hakitud pähkleid.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Lavašš
1 spl – Oliiviõli
1 spl – Suhkur
1 tl – Kaneel jahvatatud
100 g – Tume šokolaad
100 g – Piimašokolaad
200 ml – Vahukoor
2 tk – Kiivi
1 tk – Granaatõun
1 tk – Greip värske