Peedisupp frikadellidega

Frikadellidega peedisupp ei jää sugugi alla klassikalisele boršile.

Приготовление:

  1. Sega hakkliha hulka lahtiklopitud muna ja külm vesi, maitsesta hakitud tüümiani, soola ja pipraga. Klopi hästi läbi ja vormi pallikesed.
  2. Koori ja haki sibul, riivi porgandid jämeda riiviga. Hauta sibulat ja porgandit poti põhjas õlis 3–4 minutit. Koori ja riivi peedid jämeda riiviga või lõika kangideks. Tõsta veerand peedist kõrvale, ülejäänu lisa potti.
  3. Vala juurde vesi ja hauta 10 minutit. Lisa tükeldatud kapsas ja hauta veel 5 minutit.
  4. Koori ja tükelda kartulid ja pane supi sisse, tõsta potti frikadellid ja hakitud tüümian, keeda suppi veel 10 minutit.
  5. Pane kõrvaletõstetud riivitud peet väiksesse kastrulisse, tõsta supist peale veidi puljongit, lisa õunaäädikas ja hauta 5 minutit.
  6. Maitsesta supp soola, suhkru, õunaäädika ja pipraga. Lisa hautatud peet, kuumuta läbi ja serveeri maitserohelisega

Nipid ja soovitused

Värske kapsa asemel võid kasutada ka hapukapsast.

KoostisosadПорции:4 порции

Frikadellid
400 g – Veisehakkliha
1 tk – Muna
1.50 spl – Vesi
1 spl – Tüümian värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Põhikoostisosad
1 spl – Õli
1 tk – Sibul
2 tk – Porgand
4 tk – Peet
1.50 L – Vesi
0.25 tk – Kapsas
1 spl – Tüümian värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Suhkur
1 spl – Petersell värske
4 tk – Kartul
1 spl – Õunaäädikas