Valge šokolaadi bavarois, Vana Tallinna, maasikate ja pistaatsiapähklitega

Bavarois on klassikaline prantsuse magustoit, mille tarretamiseks kasutatakse želatiini. Bavarois´i võib maitsestada ka kange alkoholiga või pakkuda mõne marjakastmega.

Приготовление:

  1. Soojenda mascarpone umbes 35 kraadini.
  2. Sulata šokolaad vesivannil.
  3. Vahusta vahukoor poolpehmeks vahuks.
  4. Sega omavahel šokolaad ja mascarpone.
  5. Kuumuta vesi, sulata želatiin ja lisa ettevaatlikult šokolaadi-mascaprone segule. Sega õrnalt sisse vahukoor. Vala segu magustoiduklaasidesse või-pokaalidesse.
  6. Vana Tallinna siirupi jaoks sulata potis suhkur ja vala peale Vana Tallinna liköör ning keeda alkohol välja.
  7. Haki münt ja lisa Vana Tallinnale. Keeda paar minutit, jahuta.
  8. Koori pistaatsiapähklid ja rösti 5-10 minutit 180 kraadises ahjus. Jahuta pähklid ning haki.
  9. Lõika maasikad pikkupidi neljaks. Pane magustoidu peale lõigatud maasikad, vala peale Vana Tallinna siirup ning puista peale hakitud pistaatsiapähkleid.
  10. Kaunista mündilehtede või söödavate lilleõitega.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
45 g – Valge šokolaad
150 g – Mascarpone
80 g – Vahukoor
4 g – Zelatiin
2 spl – Vesi
250 g – Maasikad värsked
10 g – Suhkur
20 g – Vana Tallinn
1 tk – Mündilehed
1 spl – Pistaatsiapähkel