Tomatine suvikõrvitsasupp juustuga

Maitsev supp, mida on hea teha nii argiõhtuks kui ka küllatulnud sõpradele.

Приготовление:

  1. Lõika suvikõrvitsad väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja 3 küüslauguküünt.
  2. Kuumuta kõike suure poti põhjas õlis umbes 10‒15 minutit. Lisa tükeldatud tomatid (või konservtomatid koos vedelikuga) ja puljong. Kõigepealt lisa 5 dl puljongit, vajadusel vala juurde.
  3. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Lisa potti ja keeda siis kõike veel 10‒15 minutit. Siiani võid supi ka eelmisel päeval ette valmistada.
  4. Lisa lõpuks lusikatäite haaval toorjuust ning maitsesta soola ja sidrunist pressitud mahlaga. Puista peale hakitud tilli ja oliive. Serveeri sidrunisektorite ja riivitud juustuga.

Nipid ja soovitused

Valmista suppi noortest suvikõrvitsatest, et neid saaks kasutada koos kauni rohelise koorega ‒ see teeb supi kohe kaunimaks ja ka maitsvamaks.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 kg – Suvikõrvits
2 tk – Sibul
1 g – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk
1 tk – Tšillipipar värske
600 g – Tomat
8 dl – Köögiviljapuljong
150 g – Toorjuust maitsestamata
1 tk – Sidrun
15 tk – Mustad oliivid kiviga
1 tk – Till värske
100 g – Riivjuust