Röstitud kõrvitsa supp tangudega

Mõnusalt tummine supp kõrvitsast ja tangudest.

Приготовление:

  1. Tükelda kõrvits kuubikuteks, sega õliga, maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjupannile või -vormi ja rösti 220kraadises ahjus 15 minutit, kuni kõrvits on pruunistunud ja peaaegu pehme.
  2. Haki sibul ja kuumuta õlis koos hakitud salveiga 3 minutit. Lisa tangud ja puljong, kuumuta keemiseni, vähenda kuumust, kata kaanega ja hauta 15 minutit. Sega aeg-ajalt.
  3. Lisa kõrvits, maitsesta siirupi ja äädikaga. Kuumuta läbi ja maitsesta soola-pipraga.

Nipid ja soovitused

Kasuta supi maitsestamiseks mõnd põnevat naturaalset siirupit – astelpaju-, võilille-, kuusevõrse- või vahtrasiirupit. Kui paastuaeg läbi, võid lisada frikadelle või õlis läbi kuumutatud toorvorstijuppe.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 g – Sool
1 spl – Valge veini äädikas
1 spl – Salvei värske karbis
2 spl – Vahtrasiirup
1 g – Must pipar
1 tk – Sibul
500 g – Kõrvits
2 spl – Õli
1 L – Köögiviljapuljong
1.50 dl – Lõuna-Eesti tang