Speltajahust juustune sibula-peekonipirukas

Seesama toitev pirukas sobib hästi külaliste kostitamiseks, aga ka lihtsaks lõunasöögiks, mis serveeritud värske salatiga. Maitsev söömiseks nii ahjusoojalt kui ka jahtununa!

Приготовление:

  1. Aseta põhjaks minevad komponendid kaussi ning näpi sõrmedega ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20 cm) põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi ootele 10 minutiks.
  2. Tükelda sibul ning kuumuta pannil õlis läbi. Lõika peekon ribadeks ning lisa samuti pannile sibulale seltsiks. Kuumuta segu sibula pehmenemiseni, seejärel sega juurde till, maitsesta soola-pipraga ning tõsta pann pliidilt.
  3. Sega omavahel munad ja koor, lisa maitseks soola.
  4. Laota sibulasegu pirukapõhjale, tõsta peale juustukuubikud ning vala vormi kooresegu. Kõige peale lisa katteks tomativiilud. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30-40 minutit.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhi
100 g – Või
3 g – Sool
3 dl – Speltajahu
Täidis
2 tk – Sibul
100 g – Suitsupeekon
2 spl – Till värske
3 g – Must pipar
Kate
2 tk – Muna
1 dl – Kohvikoor
1 tk – Tomat
125 g – Juust