Banaanikook

Banaanikook

Приготовление:

  1. Rösti kuumal kuival pannil eraldi kaerahelbed, seemned ja pähklid.
  2. Jahuta, jahvata seemned ja pähklid peeneks ning sega kaerahelveste ja suhkruga.
  3. Sega 1/3 segust sulatatud kookosrasvaga ning vajuta koogivormi põhja.
  4. Sega omavahel kohupiim, hapukoor ja suhkur.
  5. Lõika banaanid viiludeks. Lao pooled banaaniviilud koogi põhjale ning vala peale pool kohupiimakreemist.
  6. Puista kreemile pool ülejäänud kaerahelbesegust ja vajuta tugevalt ühtlaseks.
  7. Lao peale ülejäänud banaaniviilud, kohupiimakreem ja selle peale viimane kaerahelbesegu. Vajuta ühtlaseks.

Nipid ja soovitused

Kui koogi rammusus ei hirmuta, siis kasuta 20protsendilist hapukoort ja rasvast kohupiima ning lisa kaerahelvestele röstimisel veidi võid ja suhkrut. Soovides lahjemat kooki, vali väiksema rasvasisaldusega koostisained. Lisaks banaanile võid kihtide vahele panna mõnd kodust magusat moosi.

KoostisosadПорции:6 порции

Kihid
500 ml – Kaerahelbed
150 ml – Pähklite segu
100 ml – Seesamiseemned
1 spl – Kookosrasv
1 spl – Kookospalmisuhkur
Täidis
400 g – Kohupiim
160 g – Hapukoor
2 spl – Kookospalmisuhkur
3 tk – Banaan
Katteks
120 g – Hapukoor
1 spl – Kookospalmisuhkur