Mereannipaella punase riisiga

Peekon lisab roale mõnusalt soolasust, mistõttu sobib hautamisel puljongi asemel kasutada vett ja veini. Mereannid võib asendada ka meelepäraste köögiviljade ja lihaga.

Приготовление:

  1. Viiluta peekon ja porru (15 cm) ning prae koos kergelt läbi.
  2. Lisa pannile jooksva vee all loputatud riis ja pruunista kolm minutit. Vala pannile ka vesi, lisa sool ja pipar, lase segul keema tõusta ning jäta tasasele tulele 30 minutiks hauduma. Vahepeal sega.
  3. Kui vedelik on riisi imendunud, siis lisa ka vein ja hauta veel natuke.
  4. Kõige lõpuks lisa riisile mereannid ning kuumuta segu umbes viis minutit. Serveeri näiteks rukola ja sidrunisektoritega.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
100 ml – Valge vein
1 tk – Porrulauk
50 g – Suitsupeekon
200 g – Mereandide kokteil
1 g – Must pipar
1 g – Sool
250 ml – Punane riis
400 ml – Vesi