Kodune lihasült

Vanadel eestlastel oli sült just jõulutoit, alles hiljem hakati seda ka muul ajal tegema.

Приготовление:

  1. Pane seakoot ja -jalad ning veiseliha külma veega potti. Lase keema ja riisu hoolikalt vaht. Lisa terved kooritud porgandid ning koorega sibul. Keeda väiksel tulel, kuni liha tuleb kontide küljest lahti. Selleks kulub 2–2,5 tundi. Keetmise lõpupoole lisa sool, pipar (10 tk), vürts (8 tk) ja loorber (3 tk). Leem peaks jääma pigem soolasem, sest tardudes maitse taandub.
  2. Võta liha leemest. Eemalda koodilt kamar ja tõsta seajalad kõrvale. Haki liha peeneks. Kurna leem, pane hakitud liha sinna tagasi ja kuumuta keemiseni. Jaga segu külma veega uhutud kaussidesse ning jäta tarduma vähemalt üheks ööks.

Nipid ja soovitused

Soovi korral pane süldi kõrval lauale sinep ja mädarõigas, millega igaüks saab oma portsjoni maitsestada.

KoostisosadПорции:12 порции

Põhikoostisosad
500 g – Veiseliha kondita
1 tk – Seakoot
2 tk – Seajalg
7 L – Vesi
2 tk – Porgand
1 tk – Sibul
1 g – Sool
10 tk – Must terapipar
8 tk – Vürtspipar jahvatamata
3 tk – Loorberileht