Hartšoo

Hartšoo on gruusiapärane riisiga veiselihasupp, millele annavad õige iseloomu sobivad maitseained, kerge hapusus ja rohke maitseroheline. Õige hartšoo on ploomise, mitte tomatise maitsega. Selle saab tkemalikastme abil, mida leiab turult.

Приготовление:

  1. Tükelda liha kuubikuteks, pane suurde potti. Kalla peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Keera kuumus väikseks ja hauta 1 tund. Eemalda keemise ajal pinnale tõusev vaht.
  2. Koori ja haki sibulad, kuumuta pannil õlis klaasjaks. Lisa sibulatele jahu ja kuumuta läbi. Pese ja nõruta riis, lisa koos tomatipasta, ploomide ja sibulaga potti. Maitsesta koriandriseemnete (10 tk), vürtsköömnete, pipraterade (10 tk), soola ja loorberiga.
  3. Keeda veel 15–20 minutit. Lisa purustatud küüslauguküüned (3 tk), granaatõunasiirup või -mahl ja tkemali. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Kuumuta korra veel keemiseni, lisa hakitud maitseroheline ja serveeri.

KoostisosadПорции:7 порции

Põhikoostisosad
700 g – Veiseliha kondita
2.50 dl – Vesi
120 g – Pikateraline riis
15 tk – Must ploom kuivatatud
3 tk – Sibul
2 spl – Õli
1 spl – Nisujahu
1 tk – Küüslauk
1 tk – Must terapipar
2 spl – Tomatipasta
1 tk – Koriander värske
1.50 tl – Vürtsköömen jahvatatud
10 tk – Koriandriseemned tera
1 dl – Tkemalikaste
0.50 dl – Granaatõunasiirup