Hernesupp

Maitsev talvine argiroog, mida on ka üsna lihtne valmistada.

Приготовление:

  1. Pane herned 1 l veega üheks ööks likku. Vala leotusvesi ära ja pane herned koos 2 l puhta vee, seajalgade, tangude, hakitud sibulate ja loorberilehtedega (2 tk) potti.
  2. Keeda 1,5 tundi või kuni herned on pehmed, vajadusel lisa vahepeal vett.
  3. Võta seajalad välja. Lõika liha tükkideks ja pane supi sisse tagasi (või lisa nüüd singikuubikud).
  4. Keeda 10–15 minutit. Maitsesta vajadusel veel soolaga.

Nipid ja soovitused

Parima tulemuse saad suppi suitsuseajalgadega keetes, ent mugavaim on tarvitada sinki. Varu supi tegemiseks paar tundi ja leota kuivatatud herneid üle öö.

KoostisosadПорции:5 порции

Põhikoostisosad
4 dl – Kuivatatud rohelised herned
2 L – Vesi
1 dl – Odrakruubid
2 tk – Sibul
1 tk – Loorberileht
1 g – Sool
2 tk – Suitsuseajalg