Kitsejuustuga ahjukartulid

Mõnusad soojaks suupisteks, head õhtusöögiks ka omaette.

Приготовление:

  1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Pese koorega kartulid, torka kahvliga mõned augud sisse ja pane ahju tunniks küpsema.
  2. Tõsta välja, lase natuke jahtuda. Lõika pikuti pooleks ja võta lusikaga osa kartulisisu välja. Tõsta kartulipoolikud, lõikepind üleval, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  3. Sega kahvliga purustatud kartulite sisu, kitsejuust ja vahukoor. Täida kartulipoolikud seguga, jahvata peale musta pipart ja maitsesta soolaga.
  4. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit – kuldseks ja krõbedaks. Puista peale hakitud murulauku. Serveeri soojalt hakitud murulaugu ja marineeritud minikurkidega.

Nipid ja soovitused

Küüslaugune koorekaste sobib juurde.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
500 g – Kartul
200 g – Kitsejuust
1 dl – Kohvikoor
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Murulauk värske