Rostbiifitort

Üks mehiselt tõhus, leiba ja liha sisaldav tort peaks olema eelkõige meeste lemmik. Lihale on seltsiks marineeritud paprikad ja kurgid, sibul ja kapparid. Tordi alustalaks on õige eestimaine rukkileib.

Приготовление:

  1. Maitsesta lihatükk soola ja pipraga, pruunista pannil õlis igast küljest ja määri kokku sinepiga. Tõsta panniga või vormis 180-kraadisesse ahju ning küpseta 20–25 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase jahtuda.
  2. Sega kastmeks jogurt, majonees ja sinep. Sega hulka peenekshakitud kurgid ja sibul ning kapparid. Maitsesta soola, pipra, karri ja kurkumiga.
  3. Lõika leivaviiludelt (18 tk) koorik ära. Lao alusele 3x3 leivaviilu ja määri peale pool kastmest. Haki pool lihast peeneks ja riputa kastmele, pane peale ka paprikaviilud ja tükeldatud marineeritud sibulad. Pane peale teine kiht leiba ja määri peale ülejäänud kaste. Pane tort 5–6 tunniks külmkappi.
  4. Võta tort külmkapist välja ning kaunista liha- ja sibulaviilude, kornišonide, paprikaviilude ja maitserohelisega.

KoostisosadПорции:10 порции

Kaste
1 g – Sool
4 dl – Maitsestamata jogurt
1 tl – Karri
0.50 tl – Kurkum
2 spl – Kapparid
2 dl – Majonees
1 g – Must pipar
1.50 tl – Sinep kange
1 tk – Sibul
1 tk – Marineeritud kurk
Põhikoostisosad
3 spl – Marineeritud pärlsibul
3 spl – Paprikaviilud
500 g – Lihaveise välisfilee
1 spl – Sinep kange
1 spl – Õli
1 tk – Vormileib rukki
Kaunistamiseks
1 tl – Petersell värske
9 tk – Kornišon
1 tk – Punane sibul
2 spl – Paprikaviilud