Krõbedad suitsukala- soolaseenekorvikesed

Krõbedad suitsukala- soolaseenekorvikesed

Приготовление:

  1. Näpi nisu-, rukkijahu, sool ja või omavahel puruks. Lisa vähehaaval külm vesi ning sõtku tainaks. Jaota tainas muffinivormi 12 pesa vahel. Suru tainas korralikult vormi põhjadesse ja äärtele.
  2. Pane vorm seniks jääkülma, kuni ahi soojeneb. Kui vorm ja tainas selles on külmad, siis ei vaju tainas vormi äärtelt põhjale ning küpsevad ilusad kausikesed.
  3. Küpseta neid 200 kraadises ahjus ca 15 minutit, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Jäta jahtuma.
  4. Puhasta kala nahast ja luudest. Sega kalale kahvliga juurde toorjuust, hakitud seened, poolest laimist pressitud mahl ja maitseroheline. Maitsesta pipraga. (Kui tundub, et mass jääb liiga kuiv, võib juurde lisada natuke majoneesi).
  5. Jaga täidis 12 korvikesesse ja kaunista meelepäraselt.

Nipid ja soovitused

Korvikesed võid ka poest osta, kuid ise tehes saavad need palju suuremad, maitsvamad ja ka odavamad.

KoostisosadПорции:12 порции

Täidis
300 g – Lõhefilee
150 g – Soolatud seentesegu
150 g – Toorjuust
1 tk – Maitseroheline
1 tk – Laim
1 g – Must pipar
Korvikesed
2 dl – Nisujahu
2 dl – Rukkijahu
150 g – Või
0.50 tl – Sool
0.20 dl – Vesi