Sealiha-seenepada

Sealiha-seenepada

Приготовление:

  1. Viiluta porru (15 cm), lõika baklažaanid kangideks, porgand ratasteks ja paprika tükkideks.
  2. Kuumuta pannil õli ning pruunista baklažaane ja seeni. Maitsesta vähese soolaga.
  3. Vala võitatud ahjuvormi porru, porgandi ja paprika juurde.
  4. Kuumuta pannil veel natuke õli ja pruunista selles lihatükke. Kui liha on saanud kena jume, lisa pannile purustatud küüslauguküüned (4 tk), sool ja pipar ning pruunista veel minutike.
  5. Vala pannile purustatud tomatid, mesi ja vein. Sega läbi ja lase keema tõusta. Pane soovi korral juurde purustatud tšillipaprika ja tšillikauna viilud. Vajadusel lisa soola, pipart, mett või vürtse.
  6. Vala segu köögiviljadele ja sega läbi.
  7. Kata vorm kaanega, küpseta 200kraadises ahjus 45 minutit. Vahepeal sega. Viimased 20 minutit küpseta kaaneta. Kui soovid, lisa kõige lõpus hapukoort, nii saad mahedama ja kooresema roa.

Nipid ja soovitused

Kui soovid, võid pada serveerida riisi, tatra, kinoa või kuskussiga või süüa lihtsalt täistera-ciabatta’ga saia kastmes niisutades.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
500 g – Seened
200 g – Baklažaan
1 spl – Mesi
1 tk – Punane paprika
1.50 dl – Valge vein
2 tl – Tšillipaprika
1 tk – Tšillipipar värske
100 ml – Hapukoor
250 g – Tomatipasta
1 g – Sool
200 g – Porgand
500 g – Seaguljašš
1 g – Must pipar
1 tk – Porrulauk