Rassolnik tatratangu ja kalaga

Tatratang teeb lihtsa kalasupi mõnusalt tummiseks.

Приготовление:

  1. Pane vesi, pipar (3 tera), koorimata sibul (eemalda vaid pealmine koorekiht), vürts (2 tera) ja loorber (2 lehte) potti ning lisa supikogu. Keeda puljong valmis (kulub umbes 20 minutit). Võta kala puljongist välja ja kurna leem.
  2. Pane kurnatud leem uuesti tulele. Lisa tangud ja tükeldatud porgandid ning keeda 5 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning keeda peaaegu pehmeks (10 minutit). Seejärel lisa tükeldatud kurgid ja kala ning keeda suppi veel 2‒3 minutit, kuni liha ja kartul-porgand on pehmed.
  3. Maitsesta lõplikult kurgimarinaadi ja vajadusel soola-pipraga. Serveeri maitserohelise ja hapukoorega.

Nipid ja soovitused

Maitsvaim saab supp siiast või lõhest-forellist, aga on hea ka ahvena või mõne muu valge kalaga. Parim on supp supikogust keedetud puljongiga, värske kalafilee lisa tükeldatuna alles kõige lõpus.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
500 g – Kala supikogu
1.50 L – Vesi
1 tk – Must terapipar
1 tk – Vürtspipar jahvatamata
1 tk – Loorberileht
1 dl – Toortatratang
1 tk – Sibul
2 tk – Porgand
4 tk – Kartul
4 tk – Marineeritud kurk
1 tk – Till värske
1 spl – Hapukoor